Uppdatering :)

Hej allihopa!
Vet att jag varit valdigt off eftersom jag blev av med kamera och allt.. men som tur va fick vi tillbaks pengar fran forsakringsbolaget och jag har kopt en ny rosa kamera, of course :) Sa har kommer lite bilder fran Byron Bay!
Annars ar det inget nytt som har hant.. vi hanger med vara vanner, fikar, festar, solar och badar.. riktigt slappeliv helt enkelt! Men pa tisdag ska vi till Sydney och da blir det att soka jobb.. ska ocksa traffa en familj i Sydney som var intresserade av att jag jobbar som aupair hos dem..sa det kanske blir det, vi far se :) Livet ar underbart just nu iallafall! MEn saknar alla dar hemma jattemkt!
Hoppas ni mar bra!
Kram kram


Ebba i vart dorm


Traningspass upp till fyren


Australiens ostligaste punkt:)

Panik i Byron bay!

Gardagen var en av de varsta dagarna pa riktigt lange! Dagen borjade helt perfekt..vi vaknade och at frukost, gick till ett mysigt cafe for en god smoothie.. det var den varmaste dagen har pa lange sa vi bestamde oss for att ga ner till stranden darefter!
Vi gar ner och lagger oss lite avskilt fran alla folk, bara for att kunna slappna av lite mer! Men det skulle vi nog inte ha gjort.. vi ligger dar och har det helt underbart! Tillslut blir det for varmt och vi gar alla tre och badar i ungefar 5 minuter.. gar upp, lagger oss och torkar i solen litegrann! Sedan ska vi ga hem.. da hor jag Julia "Eh, brudar var ar min planbok?" och jag tanker inte sa mkt pa det, bara att hon kommer hitta den i vaskan nanstans.. sedan hor jag ebba "var ar min kamera?" "jonna var ar din handvaska?" Jag far den storsta paniken jag varit med om i hela mitt liv.. det var som om nagon hade dott, jag fullkomligt bryter ihop pa stranden, min handvaska med min planbok, min ipod touch, min mobil och min kamera ar totalt borta! Den finns inte dar langre, jag borjar skrika och grata mitt pa stranden, sen borjar ebba grata och allting var totalt kaos i min hjarna! Nagon javel har alltsa tagit allt nar vi gar i vattnet for att ta ett dopp, jag forstar verkligen inte hur vi inte kan ha sett honom eller henne.. det ar sa sjukt! Och det ar laskigt nar man vet att nagon har haft koll pa oss hela tiden och planerat nar han eller hon ska ta vara saker! Hur kan man vara sa elak? Aven om det bara ar materiella saker sa ar det typ ett varde pa flera tusen kronor.. Men allt loser sig, idag ska jag se om jag hittar en billig mobil nagonstans..
Men tyvarr nu kan jag inte ta bilder tills jag kan fixa en ny kamera.. det storiga ar att ekonomin tillater egentligen inte alls mig att kopa ny mobil eller kamera! Far se om jag far tillbaks allt pa forsakringen, vilket nog ska ordna sig!
Sa, inga bilder pa ett tag, tyvarr :(
Men livet gar vidare har i Byron bay och idag ska vi ha en "fixar-dag" Vi stannar har i byron en vecka till tror vi!
Hoppas allt ar bra med er darhemma!
Kramar fran Jonna


Byron bay

Hej pa er!
Nu ar vi i en supermysig liten "by" som heter Byron bay dar vi bor i ett dorm pa ett hostel som heter Aquarious! Vi trivs sa himla bra har sa det blir att vi stannar har atminstone en och en halv vecka till!
Dagarna bestar mest av strandliv, mysiga kaffestunder pa mysiga cafeer, lite fest, promenader och shopping.. Pengarna tillater dock inte for mkt shopping sa det blir inte mkt mer for mig inte :)
Igar sag vi stora valar langt ute pa havet som hoppade upp, riktigt haftigt!
Skriver snart igen och lagger upp lite bilder! :)
Skot om er sa lange!

Fraser Island and Brisbane

Äntligen tillbaks till världen, vi har haft några sjuka dagar på världens största sand-ö Fraser Island. I måndags morse delades vi in i fyra grupper och packade 4 stora jeepar med mat, sovsäckar, tält och annat för att bege oss till ön. I vår grupp var det jag, Ebba, Julia, Sebbe, Filip, Andy och Efrem från Tyskland och Jenny och Megan från England.. eftersom vi alla var under 21 så fick vi inte lov att köra på ön.. så det blev Jenny och Megan som fick den STORA äran att köra på ön :) Haha, inte visste vi att vi skulle fastna typ 20 gånger med bilen i sanddynorna.. helt SJUKT! Ibland trodde man att det var ett stort skämt.. men det är väl just detta som är grejen med att åka till Fraser. Har aldrig varit med om något liknande.. efter typ 5 timmar mitt i djungeln bland dessa "sand-vägar" och efter att ha knuffat varandras bilar så att de lossnat så kom vi äntligen ut på stranden, där vi körde till en camingplats.. vi hann aldrig till den camping som vi egentligen skulle till så vi fick sätta upp läger för första natten precis vid havet.. vi åt smörgåsar och sen somnade vi gott. Andra dagen hittade vi äntligen fram till campingen och alla blev lyckliga.. vi duschade och åt gott :)
Detta är några dagar jag aldrig kommer glömma.. vi har haft så otroligt kul tillsammans och jag har sett de absolut vackraste platserna i mitt liv.. det går inte att jämföra med något annat.. Ska lägga upp lite bilder så ni får se :)
Den negativa grejen med resan var dock att de två brudarna från england som var våra chafförer var så sjuukt negativa under HELA resan. Jag tror inte de sa en positiv grej alls.. de sa att "this is the worse experience of my life, I hate this fucking island" .. aah vilka idioter! Vad trodde de liksom? Vi visste liksom att det skulle vara en sand-ö och att vi skulle campa.. men nej camping för de var ju att "my dad is putting up the tent and a swimming pool, that is camping" Haha, man kan inte annat än att skratta åt det!
När vi kom tillbaks igår samlades vi alla och festade lite på hotellet.. har träffat jättemånga trevliga människor och allt känns helt underbart nu! Livet här är fantastiskt och jag bara älskar det!
Igår åkte vi till australia zoo som är australiens största zoo. Det var sjukt häftigt.. nu har jag sett alla djur man kan tänka sig! Vi har sett kängurus, koalor, tigrar, krokodiler, ormar, fåglar i alla möjliga färger och former, jättestora sköldpaddor och massa annat! Vi fick se en crocodile-show där de matade en krokodil, det var häftigt att se :) Och ÖVERALLT är bilder tillägnat Steve Irwin, ni vet han som hade ett eget program där han utmanade ödet med massa livsfarliga djur tills han dog av en spinn-rocka för några år sedan.. han är väldigt stor här i Australien..
Efter att sovit vår sista natt i vår bil inatt så har vi nu lämnat den här i Brisbane och checkat in på ett hostel mitt i staden mellan skyskraporna! Jag känner redan att jag bara ÄLSKAR staden! Ikväll ska vi ut o festa, ska bli såå kul! Sedan lämnar vi brisbane på söndag för att ta oss till Byron bay där vi ska surfa och vi funderar på att stanna där en längre tid.. alla vi träffat säger att de älskar det så det låter bra! Ska bli skönt att "slå sig till ro" någonstans.. ibland blir man trött på att alltid förflytta sig med all packning och så..
Det var allt för denna gången! Här kommer lite bilder :)
Ciao
























Roadtrip down the eastcoast

Nu ar vi i Hervey bay efter nagra dagars bilkorning fran Cairns.. Vi har alltsa hyrt en bil som vi har i tio dagar och den har varit vart hem de senaste dagarna. Vi har atit i bilen och sovit i bilen, valdigt obekvamt men kul! Kommer aldrig glomma synen av mig Ebba och Julia som lagger sig tillratta pa ett stenhart underlag i bageget pa bilen och ska sova.. haha tror aldrig att vi skrattat sa mkt! Man kan ju tanka sig hur det ser ut utifran.. men vi overlevde!
Pa bilfarden har vi fatt se australiens underbara natur.. vi har sett vilda kangurur, koalor och en acklig acklig orm. Fy vad jag hatar ormar! Hade en hemsk mardrom om ormar hela natten inatt! Men gud, sa mycket road-kill som vi sett langs vagarna har jag aldrig sett.. doda kangururar overallt..sa hemskt!
Igar traffade vi Sebbe och Filip, tva kompisar fran Angelholm som ocksa ar har! Sa vi checkade faktiskt in pa deras hostel istallet for att sova i bilen, det var riktigt skont att sova i en sang inatt :)
Imorgon ska vi ut pa en tva-natters utflykt till den storsta sand-on i varlden namligen Fraser Island! Vi ska kora jeep pa on och talta! Det ar nog darfor jag ar lite nervos och drommer om ormar just nu.. men det ska bli kul! Det ser valdigt fint ut :)
Jag har tyvarr inte tid att lagga upp bilder idag utan det far bli nar vi kommer tillbaks fran Fraser istallet!
Ta hand om er! Och onska mig lycka till ute bland alla spindlar och ormar.. min familj vet vad jag menar! Min fobi for ormar ar ju inte liten.. ni minns val nar vi skulle ut i djungeln i Thailand, hahaha!
Puss o kram


RSS 2.0